Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ett stort framsteg för många idrottsföreningar”

Begränsningen för publik på max 50 personer ligger kvar åtminstone till den 15 oktober, meddelar regeringen. Därefter kan upp till 500 personer tillåtas på läktarna – om smittläget tillåter. ”Ett stort framsteg för många idrottsföreningar där denna förändring betyder mycket”, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Från 15 november kan idrottsklubbarna få släppa in mer publik på läktarna – om inte smittspridningen ökar. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Ett förslag om ett tak på 500 personer, att jämföra med det nuvarande på 50 personer, har utretts av regeringen, och förhoppningen var att en förändring skulle kunna träda i kraft den 1 oktober. Men nu dröjer det åtminstone ytterligare två veckor, till den 15 oktober, innan det träder i kraft på idrottsarenorna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen