Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svanfamilj blockerade E6:an – lotsades ovilligt av vägen

Det blev långa köer på E6:an söder om Löddeköpinge under tisdagsförmiddagen. Orsaken var en svanfamilj som tog en promenad på motorvägen.

Svanfamiljen var till en början högst ovilliga att lämna motorvägen. Men efter en del fösande valde de ändå att hoppa över räcket och fortsätta österut.Bild: Magnus Fast
När Magnus Fast bromsade in sin bil på väg norrut vid Löddeköpinge möttes han av en högst ovanligt syn. Orsaken till stoppet var nämligen en svanfamilj som tagit över vägbanan.
– De gick längs med motorvägen. Två vuxna och tre ungar tror jag det var, säger han.
Mellan en lastbil och det skyddsfordon som ställts upp för att få undan de fem, kunde han fånga det hela på bild.
– Det var faktiskt lite gulligt. Men de var inte särskilt samarbetsvilliga i början. Vägarbetaren fick nog hålla på i tio minuter innan han fick undan dem, säger Magnus Fast.
Incidenten ledde till köer under en stund men allt gick, efter vad Magnus Fast kunde se, bra till slut. Svanfamiljen kunde så småningom fösas av vägen och sedan fortsatte de sin vandring österut.
Vanligtvis är köer på motorvägen förknippade med olyckor och elände av varierande slag men den här gången slutade allt således lyckligt. Sedan en tid tillbaka rullar nu trafiken åter som vanligt på motorvägen.
Gå till toppen