Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Utlånad på förmiddagen – och bäst i debuten på kvällen

Sedan fotbollen drog igång efter vårens coronastopp har Amel Mujanic väntat på att få en enda minuts speltid i MFF.
På tisdagsförmiddagen offentliggjordes att han lånas ut till Hobro IK i Danmark. På kvällen spelade han 90 minuter i danska division 1.
Amel Mujanic har redan gjort debut för danska Hobro.Bild: PETTER ARVIDSON
Ibland kan det gå från stopp till snabbt på ett kick. Den 19-årige mittfältaren presenterades alltså som ett ettårigt lån och togs direkt ut av tränaren Peter Sörensen (jodå, han har spelat i MFF) för kvällens match mot Skive hemma för Hobro.
Amel Mujanic spelade hela matchen och Hobro tog tredje raka segern, den här gången med 2–1.
Som grädde på moset utsågs Mujanic till bäste hemmaspelare.
90 minuter spelade även det andra MFF-lånet Hugo Andersson, som gjort stor succé sedan han kom till Hobro tidigare i sommar.
Det var i Hobro som Anel Ahmedhodzic gick igenom något som måste betecknas som en förvandling förra året.
Hobro har nu klättrat upp till tredje plats i tabellen.
***
På tisdagen tog danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand ut en trupp som ska spela tre landskamper mot Färöarna, Island och England (de två sista i Nations League).
Anders Christiansen var med senast, men är inte med nu.
Det lämnar onekligen utrymme för tolkning. Visst kan han vara bortplockad ur truppen, men det kan också vara så att han fortfarande inte är helt återställd från skada. Kommer han att medverka mot Granada (och eventuellt Kalmar)? Var detta besked från Danmark en hint?
Gå till toppen