Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Bröd borde inte vara en klassfråga”

När den franske bagaren Sébastien Boudet kom till Sverige för tjugo år sedan fanns det enligt honom bara industribröd gjort på processat mjöl och luft. Sedan dess har hans mål varit att alla ska få tillgång till näringsrika och mättande bröd.

Bagaren, kocken och tv-profilen Sébastien Boudet fyller 45 år den 30 september.Bild: Claudio Bresciani / TT
Det var under en resa i Spanien som Sébastien Boudet träffade svenska Jenny, blev förälskad och följde med henne till Sverige. Han kom från en bagarfamilj i Frankrike, var 25 år och hade stora ambitioner. Framför allt ville han förändra svenskarnas syn på vad ett riktigt bröd egentligen är. För det han såg i de svenska butikernas brödhyllor år 2000 gjorde honom inte glad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen