Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han tvingas vänta på permanent uppehållstillstånd – trots fast jobb

Mustafa Alizadah från Afghanistan har fast jobb på ett företag i Svedala. Hans arbetsgivare erbjöd sig att avstå nystartsbidraget från Arbetsförmedlingen för att han skulle få permanent uppehållstillstånd. Men Migrationsverket ändrar inte sitt beslut.

– Jag tänker att jag vill vara en positiv kraft för det svenska samhället. Men efter det här beskedet om tillfälligt uppehållstillstånd är jag rädd att jag ska behöva åka tillbaka till Afghanistan. Gör jag det kommer jag till 100 procent att dö, säger Mustafa Alizadah.Bild: Erika Josefsson
Det gör Mustafa Alizadeh förtvivlad:
– Jag kan inte fokusera på jobbet, inte planera mitt liv här i Sverige. Jag känner en stor, stor stress för hur det ska gå och om jag ska behöva lämna Sverige. Det är stress 24 timmar om dygnet – på jobbet, hemma, på natten.
På bordet i lunchrummet på Mustafa Alizadahs arbetsplats, schampotillverkaren Scandinavian Hair Company i Svedala, ligger pappret som vände upp och ner på hans liv. Beskedet från Migrationsverket att han trots sitt fasta jobb inte får permanent uppehållstillstånd. I stället förlängdes hans tillfälliga uppehållstillstånd i ytterligare tre år.
Orsaken: hans arbetsgivare har stöd från Arbetsförmedlingen, så kallat nystartsjobb där arbetsgivaravgiften stryks för arbetsgivaren. Lagen om tillfälliga uppehållstillstånd från 2016 stipulerar att permanent uppehållstillstånd på grund av ett fast jobb kräver att arbetsgivaren inte uppbär något statligt stöd.
Mustafa Alizadah fingrar på brevet från Migrationsverket:
– När jag fick det här pappret så kände jag att det var jätte-, jättekatastrof. Innan jag fick beslutet så tänkte jag på Sverige som mitt andra land, att jag var en del av Sverige. Nu känns det inte så längre.
Mustafa Alizadah knappar in batchnummer på flaskorna som han ska fylla med schampo. Han har fast jobb på Scandinavian Hair Company sedan ett och ett halvt år tillbaka, men måste ändå vänta på sitt permanenta uppehållstillstånd.Bild: Erika Oldberg
Anders Olsson, vd vid Scandinavian Hair Company, är den som anställt Mustafa Alizadah. När han fick höra om Migrationsverkets beslut lyfte han luren och ringde Migrationsverket.
– Jag var redo att avstå nystartsbidraget så att Mustafa kan få permanent uppehållstillstånd. Mustafa kan ju inte gå och må dåligt för att vi ska få ett bidrag, säger han.
Men beskedet från Migrationsverket var att de inte ändrar sitt beslut. I stället får Mustafa Alizadah vänta tills hans nuvarande tillfälliga uppehållstillstånd löper ut i februari 2023 och då ansöka igen.
– Nu vet jag inte vad som kommer hända – tänk om reglerna i Sverige ändras tills dess? Det kan bli jättehårda regler och jättesvårt för invandrare, säger Mustafa Alizadah.
– Mitt mål när vi tog in Mustafa var att rusta honom och hjälpa honom in i det svenska samhället, säger Mustafa Alizadehs chef Anders Olsson vid Scandinavian Hair Company.Bild: Erika Oldberg
Mustafa Alizadah kom till Sverige från Afghanistan som flykting 2013. Han har fått uppehållstillstånd baserat på behov av asyl som flykting. I Afghanistan har han stora problem med talibanerna – att återvända är förenat med livsfara, förklarar han.
Sedan Mustafa Alizadeh kom till Sverige han lärt sig svenska och sedan arbetat. Scandinavian Hair Company i Svedala är hans andra arbetsplats i Sverige, tidigare arbetade han med att laga mat på en cateringfirma i Lund. Idag är han gift och bor med sin fru i en lägenhet i Oxie. Ett bra liv, menar han, om det inte vore för Migrationsverkets besked.
Irene Sokolow vid Migrationsverkets presstjänst förklarar för Sydsvenskan att verket inte kan ompröva ett beslut om avslag på permanent uppehållstillstånd – det kan bara göras när verket nekat uppehållstillstånd. Samma linje gäller för den som vill överklaga: Det går inte att överklaga längden på uppehållstillståndet utan bara när beslutet innebär att en person helt nekas uppehållstillstånd.
För Mustafa Alizadah innebär det att han får vänta ytterligare tre år tills hans nuvarande uppehållstillstånd löper ut. Då kan han ansöka igen.
Mustafa Alizadah talar allt snabbare:
– Men nu är jag 32, när jag får ansöka igen så är jag 35 år... Mitt liv rinner iväg!
Att planera sitt liv, skaffa barn, delta i svenska samhället – allt det känns omöjligt när hotet om att behöva återvända till Afghanistan hänger över honom, förklarar han.
Anders Olsson lyssnar när Mustafa talar och nickar:
– Vi pressar folk på ett sätt som vi inte skulle behöva – först allt det man upplevt under flyktvägen till Sverige, och sedan ska man hamna i den här byråkratiska röran när man väl är här.
Anders Olsson menar att det är ett systemfel som gör att Mustafa Alizadah nu hamnat i kläm och måste vänta ännu längre tid: att Migrationsverket inte kan ändra sitt beslut och bevilja permanent uppehållstillstånd. Och nystartsbidragen är helt rimliga i sammanhanget och borde inte diskvalificera en person från att få permanent uppehållstillstånd, menar han:
– Ska vi ha en integration så måste vi kunna hjälpa en person som Mustafa in i samhället. Då behöver vi som arbetsgivare också får någon form av stöd från samhället, såsom nystartsbidrag till exempel. Annars skulle vi kunnat anställa någon som redan har svenskan helt på plats, men det vill vi inte för vi vill bidra, säger Anders Olsson.
Han efterlyser fler företagare som anställer personer som är nya i Sverige, och bättre kommunikation och samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och näringslivet. I dag samverkar dessa tre alldeles för lite menar han kring att hjälpa människor som är nya i Sverige in på arbetsmarknaden, anser han.
– Hade alla arbetsgivare tagit ett aktivt ansvar så hade vi haft en mycket bättre integration än vad vi har idag. Jag tror att näringslivet och jobb ibland är ett mycket bättre sätt att lära sig svenska och lära sig om det svenska samhället än att sitta i skolbänken.
Fakta

Lagen om tillfälliga och permanenta uppehållstillstånd

Den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd i Sverige infördes av Regeringen sommaren 2016 efter att den stora flyktinginvandringen hösten 2015.

Förra sommaren förlängdes lagen och gäller nu till 19 juli 2021.

Den som sökt asyl och fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen kan få permanent uppehållstillstånd om man kan visa att man kan försörja sig som anställd eller egen företagare. Anställningen får inte subventioneras av någon form av statliga bidrag, såsom exempelvis nystartsjobb.

Källa: Migrationsverket.

Gå till toppen