Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rangers köper ut Lundqvist: ”Tack för allt”

Han kallades kort och gott för ”Kungen” – men nu har Henrik Lundqvist abdikerat från tronen i New York Rangers. NHL-klubben bekräftar nattens uppgifter om att den svenske målvaktsstjärnan köps ut från det sista året på kontraktet. Nu blir han fri att byta klubb – om han själv vill.

New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
”Tack för allting. För 15 år sedan spelade jag min första match för NY Rangers. Jag kom hit med stora förhoppningar och drömmar, men i min vildaste fantasi kunde jag aldrig ha sett framför mig den fantastiska färd som låg framför mig. Att få representera den här organisationen har varit den största källan till stolthet och glädje i mitt liv, jag är så tacksam över den möjligheten, för vänskapen och för de stolta minnen jag haft i rött, vitt och blått”, skriver Henrik Lundqvist i ett känslosamt inlägg på Twitter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen