Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norsk talang klubbkompis med Ibrahimovic

Jens Petter Hauge lämnar Bodø/Glimt för Milan – och får som uppgift att servera Zlatan Ibrahimovic bollar. Den norske kantspelaren har skrivit på för fem år på San Siro.
– Det är klart man gläder sig över att spela med Zlatan. Han har varit med länge och jag ska försöka lära mig av honom, säger Hauge till Avisa Nordland.

Bodø/Glimts Jens Petter Hauge har skrivit femårskontrakt med Milan. Arkivbild.Bild: Mats Torbergsen/NTB/TT
Hauge har slagit igenom med dunder och bra i norska ligan, där Bodø/Glimt utklassat övriga klubbar hittills och leder serien överlägset. Hauge har bidragit med 14 mål och elva målgivande passningar. Milans intresse ökade rejält efter Hauges insats när klubbarna möttes nyligen i kvalet till Europa League.
Förhandlingarna med Milan har pågått i några dagar, men på torsdagen var alla parter överens och Hauge skrev på för fem år.
Hauge får tröja nummer 15 i Milan.
Milan spelar i kväll mot Rio Ave i Portugal om en plats i Europa Leagues gruppspel, men Hauge är inte aktuell för debut.
Enligt norska och italienska medier betalar Milan i storleksordningen 55 miljoner kronor för norrmannen.
Förbundskaptenen Lars Lagerbäck tog i början av veckan med 20-åringen i landslagstruppen till bland annat EM-playoffet mot Serbien i nästa vecka.
Lagerbäck om Jens Petter Hauges – som väntar på sin landslagsdebut – styrkor som spelare:
– Det är en mot en offensivt. Hans förmåga att utmana. Han kan gå både åt vänster och åt höger. Dessutom är han ganska snabb.
Gå till toppen