Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya krav på eldupphör i Nagorno-Karabach

Soldater och volontärer i utbrytarregionen Nagorno-Karabach vid Azerbajdzjan och Armenien.Bild: Karen Mirzoyan/AP/TT
Oroligheterna fortsätter i den omtvistade utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Vid midnatt hördes två explosioner i huvudstaden Stepanakert. Invånare vittnar om att staden har attackerats av drönare.
Ungefär samtidigt kom en gemensam uppmaning från Rysslands president Vladimir Putin och Frankrikes president Emmanuel Macron om att bägge sidor snarast bör upphöra med striderna. Presidenterna har samtalat i telefon och säger sig vara redo att trappa upp de diplomatiska ansträngningarna för att lösa konflikten, enligt ett uttalande från Kreml.
Armenien och Azerbajdzjan har hittills trotsat internationella uppmaningar att lägga ner vapnen i Nagorno-Karabach. Den territoriella dispyten har pågått i årtionden, men striderna blossade upp på nytt i söndags. Båda sidor har rapporterat om dödsfall, såväl civila som militära, men flera av uppgifterna har varit svåra att bekräfta.
Gå till toppen