Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bra start på säsongen för Eos

Eos fick precis den start på säsongen som man hade hoppats. Hemma i Eoshallen besegrade man Visby med klara 79-64 (22-22, 20-13, 16-16, 21-13).

Eos nya amerikanska Alexa Middleton.Bild: Patrick Persson
– En bra start! Jag sa till spelarna att på hemmaplan ska vi vara med och utmana alla lag. Det här ger bra självförtroende till hela gruppen, sa nye coachen Jan Hricko.
Efter en jämn första period tog Eos initiativet i den andra. Visby jämnade ut spelet i tredje, men i fjärde gjorde Lundalaget ett avgörande ryck.
– Vi var inte tillräckligt aggressiva i början, och ett tag hade vi problem med Visbys zonförsvar. Men när vi väl löste det så kunde vi gå ifrån.
Eos spred sina poäng väl. Hela nio olika spelare gjorde tre poäng eller fler. Bäst var amerikanska nyförvärvet Alex Midleton som svarade för 25 poäng och dessutom tog sex returer.
– Hon är en naturlig ledare som kommer betyda mycket för oss. Dels gör hon själv många poäng, dels öppnar hon upp lägen för andra. Jag är inte förvånad över att hon var så här bra.
Läs också Tillbaka trots abrupta avskedet: ”Tror vi har en bra chans i år”
Läs också Svårt att se Eos lyfta efter fallet förra säsongen
Gå till toppen