Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Färsen som tål all kryddning

Invig hösten med lammfärs. Saftigt, smakrikt och smidigt.
Passar lika bra i bullar som spett, burgare och paj.

Lammfärs är härlig höstmat med massor av både smak och användningsområden.Bild: Janerik Henriksson/TT
Så här års börjar man längta efter lite mustigare smaker och myspys framför brasan. Det är ett gyllene tillfälle att släppa in lammfärsen i köket. Den har oftast lite högre fetthalt än nötfärsen – brukar ligga på runt 15 procent – och som bekant är fett en ypperlig smakbärare (det är därför sås är så oförskämt gott). Det får helt enkelt färsen att smaka mer.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen