Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård tappade serieledningen – fick bara oavgjort

Lördagens match mellan FC Rosengård och Linköping slutade 2–2. Samtidigt tog Göteborg tre poäng i mötet mot Umeå, vilket innebär att de tar över tabellens topplacering.
– Det känns såklart sämre att inte ha avgörandet i egna händer, men det är fem matcher kvar och en jämn serie, sa tränare Jonas Eidevall efter slutsignal.

FC Rosengård tappade serieledningen på lördagen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Efter den oavgjorda matchen mot Umeå senast och med en knapp tabelledning mot ett jagande Göteborg, var en seger mot bortamötet Linköping minst sagt viktig för FCR.
När lagen möttes på Malmö IP i augusti, vann FCR överlägset med hela 7–1. Lördagens match blev en betydligt jämnare historia, som efter en rafflande avslutning slutade 2–2.
– Det är blandade känslor. Jag känner en stor portion besvikelse eftersom vi bara tar med oss en poäng och en portion stolthet över hur vi genomförde matchen efter underläget och för att vi var klart närmast segern, sa Jonas Eidevall.
Det oavgjorda resultatet gör att Rosengård nu tappar ytterligare två viktiga poäng i damallsvenskans toppstrid, men det kunde varit ännu värre. Linköping såg nämligen ut att gå mot en seger efter ett mål strax före pausvila och ytterligare ett i den 52:a matchminuten.
– När vi ligger under med 0–2 måste vi agera uppgiftsorienterat. Det går inte att ändra det som hänt, utan gäller att ha starkt mentalt fokus på nästa aktion, sa Eidevall.
Rosengård bytte in Anna Anvegård, Fiona Brown och Sofie Svava fyra minuter efter det andra målet – något som skulle visa sig vara ett bra drag. I den 60:e matchminuten reducerade nämligen Fiona Brown till 1–2 och drygt tio minuter senare kvitterade Anna Anvegård till 2–2.
– Jag tycker att alla tre gör bra inhopp och skapar saker offensivt. När vi sedan får in Jelena [Cankovic] ökar trycket ytterligare, sa Eidevall.
Efter kvitteringen skapade FCR flera bra lägen, men det oavgjorda resultatet stod sig.
Poängen kunde dock ha sett annorlunda ut om inte Rosengård fått ett mål bortdömt i första halvlek. Jessica Samuelsson satte bollen i nät efter en framspelning av Caroline Seger. Domaren ansåg dock att bollen nuddade Sanne Troelsgaard och dömde offside.
– Jag tyckte det var en tydlig touch på deras spelare som domaren inte såg. Att vi fick det målet bortdömt kändes jobbigt, sa Jonas Eidevall.
Under lördagen vann Göteborg sin match mot Umeå och puttade därmed ned FCR till en andraplats i tabellen. Nu återstår endast fem omgångar av damallsvenskan.
– Vi ska se till att göra en bra träning imorgon och ett bra analysarbete. Det gäller att lära av det som hänt, men inte gräma sig åt det, sa Jonas Eidevall.
Gå till toppen