Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Forna allianskollegor i bitter fejd – liberal riskerar fängelse efter miljonnota för sopor

Liberalernas förre gruppledare Björn Magnusson är brottsmisstänkt efter en dyr sopupphandling. Själv anklagar han Staffanstorps styre för att trissa upp hushållens avfallstaxa – som en del i en smutskastningskampanj mot honom.
Experten på förvaltningsrätt är säker: Brottsmisstanken är solklar.
Sydsvenskan djupdyker i ett unikt fall i svensk kommunpolitik.

Han var Liberalerna i Staffanstorps förstanamn i valet 2018. Ett år senare lämnade Björn Magnusson politiken i protest: ”Det som triggade var det här enorma demokratiska underskott som vi har i vår kommun. Vi har en maktfullkomlighet som är helt uppåt väggarna”, säger han.Bild: Lars Brundin
Det ska sägas direkt: Björn Magnusson, tidigare gruppledare för Liberalerna i Staffanstorp, är misstänkt för grov trolöshet mod huvudman. I början av året fick han ett brev från Ekobrottsmyndigheten om att de inlett en förundersökning mot honom. Fängelse på upp till sex år ingår i straffskalan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen