Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så startar MFF – Jon Dahl Tomasson gör fyra ändringar

Mittfältsmotorn Anders Christiansen är tillbaka i startelvan, men skyttekungen Isaac Kiese Thelin missar bortamötet med Kalmar FF. MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson gör fyra ändringar jämfört med torsdagsmatchen mot Granada.

Jon Dahl Tomasson.Bild: PETTER ARVIDSON
Anders Christiansen har inte spelat en allsvensk match sedan han blev skadad mot Örebro den 10 september.
Malmö FF:s lagkapten gjorde comeback med ett inhopp i den 71:e minuten när MFF föll med 1–3 mot Granada i kvalet till Europa League. När ”AC” går in får Erdal Rakip börja på bänken.
Isaac Kiese Thelin, som gjort elva mål på nitton allsvenska matcher den här säsongen, klev av med en skada i torsdags. Kiese Thelin ersätts av Adi Nalic.
Jämfört med Granadamatchen går Lasse Nielsen in istället för Franz Brorsson. Arnor Traustason ersätter Søren Rieks. Både Brorsson och Rieks återfinns på bänken.
Kalmar slåss för att klara det allsvenska kontraktet. MFF fajtas för att hålla undan i toppen. Att hålla försprånget intakt kan vara viktigt – med tanke på att två svåra bortamatcher i Stockholm finns kvar på schemat. Mot Hammarby och Djurgården.
Efter Kalmarmatchen väntar ett landslagsuppehåll.
Omstarten sker just mot de regerande svenska mästarna Djurgården den 19 oktober.
MFF-elvan: Marko Johansson – Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen – Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Arnor Traustason – Adi Nalic, Ola Toivonen.
Ersättare: Mathias Nilsson (mv), Behrang Safari, Amin Sarr, Felix Beijmo, Erdal Rakip, Franz Brorsson, Søren Rieks.
Gå till toppen