Annons

Annons

Malmö

Istället för att räkna kalorier – hon räknar koldioxidutsläpp

En fjärdedel av vår klimatpåverkan kommer från maten vi äter. Det fick Malmöbon Maria Blomberg att ställa om – och skapa en egen diet.

– Mat är ett så himla bra sätt att påverka sina klimatutsläpp, säger hon.

Maria Blombergs t-shirt är en skämtsam blinkning till dietkulturen. Genom att lägga om sin kost gick hon ner 15 kilo på en vecka – i koldioxidekvivalenter.

Bild: Patrik Renmark

Annons

I köket på fjärde våningen trängs lokalodlade grönsaker från en Reko-ring och pastasås med kort datum. Men här finns också livsmedel som fått kritik för sin påverkan på klimat och miljö – som kaffe och halloumi.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy