Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö tar nytt steg mot att bli europeisk kulturhuvudstad

På måndagen togs ett viktigt beslut på vägen mot att Malmö ska ansöka om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029. Kommunstyrelsens arbetsutskott sade ja till att gå vidare med processen och tillsätter nu en projektledare som ska utreda Malmös möjligheter.

Stortorget under Malmöfestivalen 2019. I rapporten om kulturhuvudstadsåret står det att även årligen återkommande evenemang som Malmöfestivalen och Sommarscen kan komma att ordna sitt innehåll i linje med kulturhuvudstadens tema.Bild: Patrick Persson
Den 16 maj 2019 kunde Sydsvenskan avslöja att Malmö skulle ge sig in i striden om att bli Europas kulturhuvudstad 2029. Att kulturhuvudstaden det året ska finnas i Sverige är redan klart, men frågan är vilken svensk stad det blir? Uppsala har visat visst intresse, medan det har funnits diskussion även i Örebro och Jönköping. Men den svenska stad som visat tydligast intresse är Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen