Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snart byggstart för Engelska skolan i Staffanstorp

Förutom en grundskola för 600 elever planeras en idrottshall och två förskolor med plats för 200 barn. Detaljplanen för skolområdet på Vikhem har vunnit laga kraft – snart sätts spaden i jorden.
– Prognosen är inflyttning i augusti 2022 som planerat, säger Linda Norberg, pressansvarig på Internationella engelska skolan.

”Redan idag ser vi att det är elever som bor i Staffanstorp som väljer någon utav våra andra skolor i närheten. Det är en av möjligheterna till att vi bedömer att det skulle gå att öppna en skola här”, säger Linda Norberg, pressansvarig för Internationella engelska skolan, IES.Bild: Pressbild
Internationella engelska skolan, IES, vill etablera sig i Staffanstorp på nya Vikhemsområdet och har slutit avtal med markägaren och fastighetsbolaget Hemsö om att hyra en helt nybyggd skola. Men detaljplanen för området, som även ska rymma två förskolor och en idrottshall, har överklagats i flera instanser. Ett dikningsföretag anser att kommunen inte tar hand om dagvattnet på ett bra sätt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen