Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misshandel på skola hamnar i rätten – helikopter hittade misstänkta

Kränkande ord mellan två högstadieelever i Kävlinge slutade i ett slagsmål mellan flera pojkar och med att en polishelikopter till slut fick leta rätt på de misstänkta.
Nu hamnar misshandeln i rätten då tre 17-åriga pojkar åtalas.

En polishelikopter som snabbt flög över Kävlinge hittade de tre misstänkta pojkarna inte långt från skolan – de kunde där fångas in i en polisbil.Bild: Patrick Persson
Det var en onsdagseftermiddag i mars på Korsbackaskolan i Kävlinge som en 15-årig elev gick ut från sin svenskalektion och fick sparkar efter sig. Men pojken lyckades dra sig undan och blev till slut ledsagad ut ur skolan av en lärare. När de kom ut på parkeringen mötte de tre, några år äldre, pojkar som attackerade 15-åringen.
Enligt förundersökningen gav sig de tre personerna ”tillsammans och i samförstånd” på pojken och misshandlade honom med slag, spark och även stryptag. En av dem ska också ha dragit fram en kniv men misshandeln avbröts då av skolans personal som ropade ”"Jag ser att du har kniv! Det blir polis på detta!”. De tre misstänkta lämnade då parkeringen.
Polis kom snart till platsen: först i helikopter, sedan kom polisbilar och även en motorcykelpolis. Helikoptern kunde snabbt lokalisera de tre pojkarna som stämde in på signalementet inte långt från skolan, och tog dem till häktet i Lund.
Men vad handlade då bråket om? Det hela verkar ha börjat med några förnedrande ord och en knuff mellan två 15-åriga högstadiepojkar på skolan. Att de äldre pojkarna kom till skolan berodde på att de var bröder och vänner till den ena högstadiepojken och ville markera fysiskt.
Den skadade pojken konstaterades efteråt ha en sårskada på läppen.
Åklagaren har nu väckt åtal. De tre 17-åringarna åtalas för misshandel och en av dem dessutom för olaga hot då han riktade en kniv mot den misshandlade och hotade skada honom.
Det finns gott om vittnen i historien: bland annat flera lärare och en rektor. Bland bevisen finns även skärmdumpar från en Snapchatkonversation mellan två pojkar.
Gå till toppen