Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmötränaren om Detroitlånet: ”En dimension som vi saknar”

Fokus är på mötet med serieledaren Örebro, men Joakim Fagervall planerar också för hur Detroitlånet Joe Veleno ska användas bäst.
– Han har en dimension som vi saknar, säger Joakim Fagervall, huvudtränare för Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks Joakim Fagervall.Bild: FREDRIK KARLSSON
Under tisdagen stod det klart att Redhawks lånar Joe Veleno för resten av säsongen, den tjugoårige centern har vunnit JVM med Kanada och tillhör Detroit Red Wings organisation. Joakim Fagervall pekar på en kvalitet – som Redhawks inte har i överflöd.
– Kampen och vinsterna runt kassen. 80 procent av målen han gör är runt det blåa [målområdet], säger Joakim Fagervall.
Tanken är att Joe Veleno ska debutera för Redhawks borta mot HV71 den 15 oktober.
– Han är en väldigt smart och ansvarstagande spelare, en bra tekare, säger Joakim Fagervall.
Är det inte en omställning från att spela center i Nordamerika till att göra det i SHL?
– Jo, en viss omställning, men vi har värvat honom som center och han blir en stor del av vårt spel. Då vill jag att han ska ha mycket puck.
Joe Veleno förväntas debutera för Redhawks mot HV71 nästa torsdag.Bild: Darryl Dyck
Joakim Fagervall tror inte att några anpassningssvårigheter ska uppstå.
– Det här en ”bright” kille och vi har redan pratat med honom om vårt spelsystem. Trots att Joe är så ung är han rätt erfaren. Jag tror att han kan växa in i det här och bli en otroligt stabil spelare, säger Joakim Fagervall.
Nu börjar det också klarna på NHL-horisonten. Senaste beskedet är att ligan siktar på att dra igång kommande säsong den 1 januari. Det skulle i så fall innebära att Fredrik Händemark, som har kontrakt med San Jose Sharks, bör kunna stanna till en bit in i december.
– Tack för det. Det är en otroligt skicklig spelare, säger Joakim Fagervall.
I kväll kommer Örebro på besök till Arenan. Närkingarna har full pott efter fyra matcher. Jämfört med Redhawks enda seger på tre försök.
Backen Markus Lauridsen med familj väntar tillökning. Därför är han ett osäkert kort. Forwarden Victor Backman gör comeback efter sin skadeperiod.
På skadelistan finns Carl Persson, Matias Lassen och Malte Setkov.
Läs också Hersley tränar med Redhawks: ”Malmö kan absolut vara ett alternativ”
Gå till toppen