Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkt lider inte av psykisk störning

Mannen misstänks ha mördat sin fru i deras hem när barnen satt och tittade på tv i rummet bredvid. Han led inte av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället visar en undersökning. Nu kan han dömas till 17 års fängelse och utvisning.

Det var den 20 mars som polisen hittade den 25-åriga kvinnan död i sitt hem i Furulund utanför Kävlinge. Mannen hade tidigare på dagen anträffats av polis på Malmö C när han enligt egen utsago försökte lämna landet. Barnen har omhändertagits av socialtjänsten efter händelsen.
Efter rättegången har mannen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, som visar att han inte led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället. Han kan därmed dömas till fängelse, och inte till rättspsykiatrisk vård.
Åklagare Mathias Larsson har yrkat på 17 års fängelse, medan normalpåföljden för mord är satt till 16 år.
– Jag menar jag att det finns försvårande omständigheter. Dels har gärningen riktat sig mot en närstående och i offrets bostad. Hennes barn har befunnit sig i rummet intill. Dels har det varit två olika moment av grovt våld inblandat. Det är saker jag har tryckt på, sedan är det upp till rätten att bedöma påföljden.
Mannen erkänner omständigheterna som lett fram till dödsfallet, men förnekar mord. Lunds tingsrätt har redan konstaterat att det inte rör sig om en olycka. Åklagaren har begärt att mannen utvisas. Domen faller om en vecka.
Gå till toppen