Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu öppnar Funnys äventyr – följ med på rundtur i Malmös nya turistattraktion

Malmös nya stora turistattraktion Funnys äventyr öppnar i veckan dörrarna efter fem års planering. Bakom står ett radarpar som jobbat tillsammans i 25 år. Följ med på en rundtur med scenografen Tor Svae och grundaren Staffan Götestam.

Lördagen den 10 oktober öppnar barnlitteraturlandet Funnys äventyr. Hjärnan bakom alla de scenografiska detaljerna heter Tor Svae.Bild: Tom Wall
Det är nya tider på Mobilia i Malmö. Det 52 år gamla köpcentret strax söder om Dalaplan har på kort tid fått ett helt nytt sorts liv. På torget står två foodtrucks intill den nyöppnade restaurangen Torget 02 och häromveckan invigdes Nordisk Films nya biograf. Men den allra största satsningen är något som Malmö turism själva kallat för den största turistattraktionen i Malmö på flera år: Funnys äventyr.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen