Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF bekräftar: Johan Dahlin missar resten av säsongen

Malmö FF bekräftar nu att Johan Dahlin blir borta resten av säsongen. Målvakten måste opereras för sin axelskada.
– För mig känns det skönt att beslutet är taget och för att inte behöva stressa kommer rehabiliteringen ske i lugn och ro, sedan ses vi igen nästa år, säger Johan Dahlin till MFF:s sajt.

Johan Dahlin måste opereras och blir borta en längre tid.Bild: LUDVIG THUNMAN
Johan Dahlin har varit borta sedan i mitten av augusti.
– Johans rehabiliteringsprocess har inte gett önskad effekt och därför har vi i samråd kommit fram till att en operation behövs för att få bäst resultat. Målsättningen är förstås att ha Johan tillbaka så snart som möjligt, men operationen gör att han inte är tillgänglig för träning eller spel mer den här säsongen, säger lagets fysioterapeut Jesper Robertsson, till MFF:s sajt.
Den 23 september skrev Aftonbladet att målvakten behövde operera sin skadade axel och skulle bli borta resten av säsongen. MFF bemötte då uppgifterna med att inget var bestämt om operation. Men nu går klubben ut med ett annat besked.
– Den första prognosen tydde inte på någon större skada och till en början hoppades jag och alla runt omkring mig att det skulle räcka med en kortare rehabilitering för att bli bra igen. Men det gick inte som vi hoppades och därför måste jag nu opereras för att bli helt återställd, säger Johan Dahlin till MFF:s sajt.
Beskedet betyder att målvakten Marko Johansson kan räkna med fortsatt spel i allsvenskan resten av året.
– Johan är en fantastisk målvakt och en viktig spelare för oss, därför är det förstås tråkigt att vi är utan honom resten av den här säsongen. Men samtidigt har vi tagit hem Marko som har axlat ansvaret och levererat fina prestationer både i Allsvenskan och Europa. Vi känner oss trygga med den målvaktsuppsättning vi har, säger sportchefen Daniel Andersson till MFF:s sajt.
Läs också MFF:s svar om målvaktskrisen: ”Drabbades av ett bakslag”
Läs också Marko Johansson: ”Annars hade jag lämnat för längesen”
Gå till toppen