Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Samarbetet med Hobro en allt större MFF-succé

Man ska inte dra förhastade slutsatser, men efter massor av utlåningar med väldigt blandat resultat – oftast inte så bra – så har MFF uppenbarligen hittat något med danska Hobro.
För andra matchen i rad blev Amel Mujanic utsedd till Hobros bäste spelare – och han har bara spelat två matcher.
Amel Mujanic gör succé i Hobro.Bild: CARL SANDIN
Amel Mujanic lånades ut för någon vecka sedan till Hobro i danska division 1. Han fick göra debut utan att ha tränat med laget samma dag och på onsdagen var det dags för cupmöte med superligalaget Vejle.
Det blev förlust med 0–3, men när matchens lirare skulle utses var det återigen MFF-lånet som fick priset. Han spelar en central roll på Hobros mittfält och från att inte ha spelat alls i MFF efter coronauppehållet, har han nu spelat 2x90 minuter.
Amel Mujanic är en teknisk och mycket lovande innermittfältare och det är klart att det här kan vara en bra väg fram till ett genombrott så småningom även i MFF för en ung (19) spelare.
Som jag nämnt tidigare spelar ju även Hugo Andersson i Hobro på lån. Även han spelar helt ordinarie, spelade hela matchen mot Vejle. När han tidigare var utlånad till Trelleborgs FF gick det väl okej, men knappast mer än så. Han var heller aldrig nära att gå in i trupp under de månader i sommar han var tillbaka i MFF.
Och glassyren på kakan är förstås Anel Ahmedhodzic, som kom hem från Nottingham Forest och inte såg riktigt redo ut (även om Uwe Rösler petade undan honom väldigt snabbt efter ett par mindre lyckade cupmatcher) och som tillbringade förra hösten i Hobro och kom hem och blev landslagsspelare för Sverige på den så kallade vinterturnén, men som valde om när det blev tävlingsdags och gjorde debut för Bosnien på torsdagskvällen från start mot Nordirland.
Anel Ahmedhodzic har alla förutsättningar att bli MFF:s största spelarförsäljning sedan Zlatan Ibrahimovic och Hobro har helt klart en fot med i utbildningen.
Det känns som det är jätteläge att fortsätta odla kontakten med Hobro och förre MFF-spelaren Peter Sörensen som nu är tränare där.
Peter Sörensen på den tiden han var spelare i Malmö FF.Bild: ARNE FORSELL
Gå till toppen