Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eos pressade mästarna: ”Inte vika ner oss”

Kajsa Lundahl var supernöjd med Eos prestation. ”Känns som att vi kan tävla mot alla lag.”Bild: AVDO BILKANOVIC
Fjorton timmars tågresa en väg – sedan pressade Eos regerande basketmästarna och mångåriga finalisterna A3 från Umeå på bortaplan. Men fick ge sig och förlorade, 93–96.
– Det är väl sådant som kallas för en hedersam förlust, men det känns inte som någon unik insats av oss, utan jag tror att vi kan tävla mot alla lag, sa försvarsspecialisten Kajsa Lundahl.
Den långa resan blev en motivationshöjare.
– Vi sa till varandra att vi har inte gjort den här resan för att komma hit och vika ner oss, eller använda den som en ursäkt. Vi visste också att om vi hamnade i underläge tidigt så skulle det vara kört direkt, berättade Kajsa Lundahl.
Sagt och gjort – Eos förde matchen inledningsvis och ledde i halvtid med 46–40.
– Sedan började de jättestarkt i tredje perioden. Det kändes som om de satte allt och vi fick inte i våra bollar.
Summa summarum fick Lundalaget ändå ett kvitto på att det finns stor potential.
– De vann två perioder och vi vann två. Statistiken var också ganska jämn mellan lagen. Sett till hela matchen har vi ungefär samma skottprocent och antal returer. Sedan känns det jättesurt att de tar matchen, men vi hämtar ändå in ett underläge med tolv poäng i slutet och förlorar bara med tre.
– En nyckel för oss den här säsongen blir att vara redo till varje match och att inte ha några svackor.
Nya amerikanskan Alexa Middleton var vassast i premiärsegern mot Visby och även nu mot Umeå med 26 poäng och sju assist.
Läs också Bra start på säsongen för Eos
Läs också Svårt att se Eos lyfta efter fallet förra säsongen
Läs också Tillbaka trots abrupta avskedet: ”Tror vi har en bra chans i år”
Gå till toppen