Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Inga aborter men gärna vapen – hur går det ihop?

Det jag har sett av Trump och hans sympatisörer påminner mig om vad som hände i 20- och 30-talens Europa, skriver Per Ragnarsson.Bild: Åsa Sjöström
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
”Jag är kristen, konservativ och republikan, exakt i den ordningen”, ska den amerikanske vicepresidentkandidaten ”Mike” Pence ha deklarerat. Han är emot aborter men också mot kontroll av vapenhandlarna.
Det måste betyda att han vill att alla barn skall födas samtidigt som han inser att åtskilliga av dem sannolikt kommer att bli skjutna redan vid ganska unga år, så som kriminaliteten ser ut i USA.
Kan någon kristet lärd person förklara för mig och andra läsare hur detta går ihop? Det jag har sett av Trump och hans sympatisörer i Tea Partyrörelsen och nu även hans högröstade ”Jugend”, Proud Boys, påminner mig om vad som hände i 20- och 30-talens Europa. Finns det en äkta kristen hållning som klart strider mot den ”söndagskristna” falskheten i USA?

Per Ragnarson

Käglinge
Gå till toppen