Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund föll i slutsekunderna: ”Riktigt surt just nu”

Emma Heanders 2–0 drygt halvvägs in i tredje perioden kändes som ett segermål.Bild: AVDO BILKANOVIC
IBK Lund var på väg mot sina första poäng i innebandyns högsta liga SSL – då dök Moa Gustafsson upp vid bortre stolpen och tryckte in 3–2 för Mora med sju sekunder kvar att spela.
Det var landslagsstjärnans andra mål för dagen i Lerbäckshallen, där det annars var hemmalaget som gjorde allting rätt en bra bit in i tredje perioden.
– Det känns ju som att vi kommer närmre och närmre, men det är riktigt surt just nu, sa Emma Heander.
Det är hon och de andra i förstakedjan som ska producera för Lund och tio sekunder in i andra perioden small det till. Minna Karlsson vispade in 1–0 assisterad av Hilda Hammer och Lund hade fått en smakstart mot rutinerade KAIS Mora.
Nykomlingen spelade respektlöst och fokuserat på samma gång. Uppoffrande försvarsspel med imponerande hemjobb låste Mora helt.
– Vi låter dem inte komma till några lägen alls, så det gör vi väldigt bra, sa Emma Heander.
Ännu bättre blev det när hon satte 2–0 via en täckande försvarare 13.08 in i tredje perioden.
– Då kändes det som att vi skulle ta matchen. Men sedan får de in ett väldigt snabbt mål och då tappar vi det, sa Emma Heander.
Reduceringen kom mindre än en minut efter 2–0-målet. Sedan klev Moa Gustafsson in i handlingen med kvitteringen efter 15.02 och segermålet i slutsekunderna.
– Vi blir lite nervösa och stressade, försöker spela av matchen istället för att gå för mål, det går inte i innebandy för det går så snabbt, sa Emma Heander.
Gå till toppen