Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-supporter döms till böter för banger på Olympia

Att MFF-supportrarna klätt sig likadant hjälpte inte. En 24-åring från Svedala blev igenkänd, och dömdes på fredagen att betala 1 800 kronor i böter för att ha kastat en banger på Olympia vid Skånederbyt mot HIF förra sommaren.

MFF-supportrarna hade alla svarta luvtröjor och jeans i marschtåget mot Olympia vid Skånederbyt den 2 juni i fjor. Men en polis som stod bara några meter från 24-åringen såg något ryka i hans hand, som han sedan kastade in i en grupp med omkring 200 människor.
Detonationen var så kraftig att polisen bedömer att han fått hörselskador om han inte haft sina hörselkåpor på sig. Personer runt omkring höll för öronen.
I förhör berättar polisen hur han koncentrerade sig på 24-åringens ansiktsdrag för att kunna gripa honom efter intåget på arenan. Eftersom alla var likadant klädda gick det inte att identifiera någon på klädseln. Polisen berättar att han såg fler personer kasta bangers, men att de inte kunnat identifieras och lagföras. När det gäller 24-åringen är han dock säker.
I alla förhör har 24-åringen nekat. Han är normalviktig och var klädd som alla andra. Polisen måste ha förväxlar honom med någon annan, säger han. Även vännerna som gick framför honom vittnar till hans fördel. I förhör säger de att de inte känt till eller sett 24-åringen kasta någon banger.
HD och Sydsvenskan skrev på kvällen den 2 juni att 11 personer blivit omhändertagna av polisen och att en man greps greps misstänkt för misshandel – ”Det har gått som väntat och planerat”, sa polisens presskommunikatör Patric Fors samma kväll.
Tingsrätten anser i sin bedömning att bevisningen mot 24-åringen räcker. Det finns ingen anledning att ifrågasätta polisens vittnesmål. 24-åringen döms att betala 1 800 kronor för brott mot ordningslagen.
Gå till toppen