Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Palestinsk president i möte med judisk ledare

Ronald Lauder (bilden) har varit på Västbanken för ett privat möte med den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Arkivbild.Bild: Markus Schreiber/AP/TT
Ronald Lauder, ordförande för Judiska världskongressen, har uppmanat palestinierna att återuppta fredsförhandlingar med Israel. Och i lördags träffade han den palestinske presidenten Mahmud Abbas på Västbanken.
Lauder, som är en amerikansk affärsman, var med när Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain skrev under avtal om att normalisera sina relationer vid en ceremoni i Vita huset i mitten av september. Han har sagt att han hoppas att avtalet ska föra israeler och palestinier tillbaka till förhandlingsbordet, efter att de senaste fredsförsöken kollapsade 2014.
Palestinierna har beskrivit arabländernas närmande till Israel som ett svek.
Judiska världskongressen uppger att träffen mellan Lauder och Abbas var ett privat möte, där de båda männen diskuterade ”en rad frågor rörande Palestina och Mellanöstern”.
Gå till toppen