Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal om knark för miljoner på darknet

Två personer åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott via darknet. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Två personer åtalas för försäljning av narkotika för miljonbelopp via darknet. Enligt åklagaren har duon sålt knark vid nästan 7 700 tillfällen med början 2016. Den sammanlagda ”inkomsten” har varit mer än 7,6 miljoner kronor.
Åtalet om synnerligen grovt narkotikabrott lämnas i denna vecka till Skaraborgs tingsrätt. De två misstänkta har varit häktade sedan i mars.
Narkotika och läkemedel har sålts via näthandelssajter på darknet, som är en dold del av internet. En del har distribuerats utomlands, bland annat till USA, Australien och Japan.
”Försäljning och administration har inledningsvis skett från en bostad i Halmstad, och därefter från en lägenhet i centrala Skövde”, säger kammaråklagare Sofia Karlsson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.
Många av köparna har kunnat identifieras, enligt åklagaren.
Rättegången planeras starta den 23 oktober.
Gå till toppen