Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Det satsas mycket på alla Naturum i Sverige –  Vellinge är de enda som slaktar det”

Ulf Westerberg är en av de anställda som förlorar jobbet om Naturum på Falsterbo Strandbad stänger. Igår var han med och överlämnade protestlistorna med 5377 underskrifter mot nedläggningen till Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M).
– Det satsas mycket på alla Naturum i Sverige. Vellinge är de enda som slaktar det, säger han.

”Jag får intrycket att det inte har gjorts någon konkret utvärdering om Naturum. Det jag hoppas är att Moderaterna inte går på någon magkänsla om vad som är mest värdefullt för kommunen, utan försöker utvärdera systematiskt vad man vinner och förlorar på olika alternativ”, säger Pernilla Borgström, initiativtagaren till namninsamlingen. Under måndagen överlämnade hon listorna med tusentals underskrifter till kommunalrådet Carina Wutzler (M).Bild: Micaela Landelius
För en månad sedan avslöjade Sydsvenskan Moderaternas planer: att stänga Naturum och konsthallen vid årsskiftet som ett första steg mot en framtida hotellsatsning. Det blev startskottet för en proteststorm, som bland annat resulterat i den namninsamling som på kort tid har samlat tusentals underskrifter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen