Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon tar över Therons ”Mad Max”-roll i ny film

Charlize Theron spelade Furiosa i "Mad Max: Fury road" från 2015. Pressbild.Bild: Jasin Boland/Warner Bros/TT
Anya Taylor-Joy ska spela rollen som Imperator Furiosa i en ny ”Mad Max”-film som utspelar sig före händelserna i ”Mad Max: Fury road”, rapporterar Variety . Hon får sällskap av Chris Hemsworth och Yahya Abdul-Mateen II och det är återigen George Miller som regisserar.
Miller har i en intervju med New York Times uppgett att han letat efter en skådespelare i 20-årsåldern som skulle kunna axla Charlize Therons roll. Han hade dock så svårt att hitta en värdig ersättare att han övervägde att använda sig av Theron igen och göra henne yngre med hjälp av specialeffekter. Men nu har han alltså bestämt sig för Anya Taylor-Joy, som är 24 år och nyligen spelade huvudrollen i filmatiseringen av Jane Austens roman ”Emma”.
I ”Fury road” får man inte veta mycket om rollfiguren Furiosas förflutna. I en dystopisk framtid vänder hon sig mot sin överordnade, den onde ledaren Immortan Joe och allierar sig i stället med ”Mad Max”, Max Rockatansky, som då spelades av Tom Hardy.
Gå till toppen