Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny chef på Skissernas utses först nästa år

Efterträdaren till Patrick Amsellem kommer troligen inte att utses förrän nästa höst.
Under tiden träder den biträdande museichefen på Skissernas museum, Annie Lindberg, in.

Annie Lindberg går in som chef på Skissernas.Bild: Emma Krantz/Skissernas museum
Denna fredag lämnar Patrick Amsellem sin tjänst. Skissernas museum sorterar under Universitetet, vars rektor slutligen avgör vem som ska efterträda Amsellem.
– Vi har inte påbörjat processen ännu. Detta är en väldigt viktigt rekrytering, eftersom Patrick lyft museet till en sådan nivå. Det är en stor sak vem som tar vid och fortsätter den utvecklingen, säger Bo Ahrén, vicerektor på Universitetet.
Enligt Bo Ahrén ska man nu i lugn och ro fundera över vem som skulle kunna komma ifråga för tjänsten och hur tillsättningsprocessen ska gå till.
– Vi har utsett Annie Lindberg till t f föreståndare Jag tänker att man inte ska ta tag i detta med att gå ut med annonser och så förrän nästa år, förmodligen till hösten. Nu får hon ta vid, hon är ju väldigt kompetent och insatt och har varit Patricks ställföreträdare i flera år.
Gå till toppen