Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slutspelat för amerikanska stjärnan

Amerikanska ishockeystjärnan Meghan Duggan lägger skridskorna på hyllan. Den 33-åriga forwarden var lagkapten för USA:s OS-guldlag i Pyeongchang 2018 och vann dessutom mäktiga sju VM-guld.

Meghan Duggan avslutar sin hockeykarriär. Arkivbild.Bild: Nick Wass/AP/TT
Hon avslöjar i en avskedstext på ESPN att det också var hon som höll det sista talet inför det amerikanska ishockeyförbundets styrelse i konflikten inför hemma-VM 2017. Det var då USA:s landslag hotade med att bojkotta turneringen om de inte fick igenom sina krav på jämlika förutsättningar. Efter en långdragen strid vann spelarna till slut.
”Vi visste att det ögonblicket var så mycket större än alla oss i laget. Det var större än hockey - och större än sport. Vi var beslutna att implementera en förändring och skriva historia. Det är en av mina höjdpunkter under 14 år med landslaget”, skriver hon.
Meghan Duggan gjorde 40 mål och 35 assist på 137 landskamper.
Gå till toppen