Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tunisisk ilska efter dödsfall i riven kiosk

Arga folkmassor fyllde under tisdagen tunisiska Subaytilah i landets centrala delar efter att en man omkommit i en byggnadsrivning.
Den 49-åriga mannen omkom efter att lokala myndigheter rivit den illegala kioskbyggnaden där han sov. Kiosken ägdes av mannens son Oussama Khachnaoui
– Jag blev inte informerad om rivningen och tjänstemännen fortskred utan att kolla om det var någon inuti byggnaden, berättar sonen för AFP.
– Min far dog på stället. Poliser sköt tårgas på de av mina familjemedlemmar som närmade sig kiosken för att försöka rädda min far, fortsätter han.
Mannens död gav upphov till protester runt om i staden och demonstranterna satte under tisdagen eld på bilar och kastade sten på poliser.
Dödsfallet inträffar drygt två månader innan 10-årsdagen för gatuförsäljaren Mohamed Bouazizis död som kom att bli startskottet för den arabiska våren.
Gå till toppen