Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Upprörda pensionärer: ”Varför fick vi ingen information?”

Varför fick pensionärsrådet inget veta? Det undrar de i ett protestbrev till Kävlinges kommunledning sedan de fick läsa i tidningen att köken på flera Träffpunkter ska stänga.
– Jag är upprörd över att vi inte fått någon information, säger Pigge Lindén i pensionärsrådet.

”Jag tycker det är anmärkningsvärt”, säger Pigge Lindén, ordförande i SPF Gillhög och medlem av pensionärsrådet i Kävlinge, om att informationen till dem tappades bort.Bild: Maria Sehlin
Häromveckan tog omsorgsnämnden i Kävlinge beslutet att stänga flera kök för seniorer. För dålig lönsamhet var förklaringen.
Läs också Köken i tre seniorrestauranger stängs – för dålig lönsamhet
Trots att pensionärsrådet ska få och ge information om aktualiteter hade de inte en aning om att detta var på gång.
– Det är inte lätt att informera då man inget vet och i stället får läsa om det i pressen, säger Pigge Lindén.
– I pensionärsrådet ska vi ju ge ömsesidig information. Jag blev irriterad över att vi fick läsa om det i tidningen och medlemmar ringer till oss – men vi vet ingenting, säger han.
Ordförande i rådet är kommunalråd Pia Almström (M). Hon gör en pudel:
– Det är beklagligt. Vi har gjort fel.
Varför informerades inte pensionärsrådet?
– Vi har inte haft några möten i pensionärsrådet sedan i februari på grund av corona. Alla har förutsatt att någon annan har informerat dem om det här beslutet, men ingen har gjort det. Ytterst är det mitt fel, eftersom jag är ordförande i rådet. Nu får vi fundera på hur vi ska göra för att det inte ska hända igen, säger Pia Almström.
Ber om ursäkt. ”Med all rätt är de arga. Vi har missat det”, säger kommunalrådet Pia Almström.Bild: Ingemar D Kristiansen
Pigge Lindén fnyser och menar att det är enkelt att skicka ett mej när det inte blir några möten. Men han är försiktig med att kritisera själva stängningsbeslutet: om ekonomin inte går runt är det svårt att ha synpunkter på det tycker han.
– Jag inser krasst att det inte blir någon ny restaurang, men vi hoppas att man kan återställa trivseln så att de som bor i närheten ändå kan ha glädje av Träffpunkterna, säger Pigge Lindén.
Och på den resan hoppas pensionärsföreningarna få vara med:
– Vi lägger gärna våra träffar där. Så hoppas vi att kommunen kan skriva avtal med någon restauratör så att man kan beställa dit mat, det hade varit fint, säger han.
Pia Almström är glad över att engagemanget finns och säger att ”det är klart de ska vara med och diskutera framtiden”.
– Vi har skickat ett brev till pensionärsrådet där vi ber om ursäkt och förklarar hur vi tänkt oss, säger Pia Almström.
Gå till toppen