Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö Redhawks kanadensiska storlöfte kastas rakt in i hetluften

Från noll till hundra på ett par dagar. Malmö Redhawks Detroitlån Joe Veleno SHL-debuterar mot HV71 på torsdagskvällen.
– Jag vill att han ska hitta till vårt grundspel. Mest det vi har pratat om, säger Joakim Fagervall, huvudtränare i Malmö Redhawks.

Joe Veleno.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Joe Veleno har inte spelat någon match sedan i mars.
Den kanadensiske forwarden kom till Sverige i slutet av förra veckan. Tjugoåringen har tränat tre gånger med Redhawks. Joakim Fagervall tycker att kvaliteterna syns.
– Joe är en smart spelare, säger Fagervall.
Joe Veleno går in som center, som kedjekamrater får han Eric Engstrand och Jan-Mikael Järvinen.
– Känns som om Joe och Järvinen har hittat varandra. Sedan tror jag att Joe har spelstil som gör att det finns andra alternativ också, säger Joakim Fagervall.
Oscar Alsenfelt får fortsatt förtroende i kassen. Målvakten gick ut efter en period mot Örebro på grund av en pååkning. Lars Volden vikarierade förtjänstfullt och höll nollan, men Alsenfelt har återhämtat sig snabbt.
– Jag vill ha in honom direkt igen. Oscar har varit fantastiskt bra de matcherna han har spelat, säger Joakim Fagervall.
Viktige backen Markus Lauridsen är tillbaka i laget igen efter ha missat Örebromatchen av familjeskäl. Malte Setkov är alltjämt på skadelistan.
Gå till toppen