Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Schiefauer: Rädslan är också en pandemi

Hur hanterar vi det okända, det som skrämmer oss? Jessica Schiefauers nya roman ”Bärarna” utspelas i en framtid där kvinnorna styr efter att en smitta vänt upp och ner på hela världsordningen. Lagom till lanseringen har hon själv fått covid-19.

"Jag hoppas ju att 'Bärarna' är att försvarstal för mannen som individ, för den gode mannen, för maskulinitet som något positivt", säger Jessica Schiefauer. Pressbild.Bild: Ola Kjelbye
Mannen som underdog. För Jessica Schiefauer var det ”en busig lek”. Tänk om hon skulle degradera den grupp som i nästan alla samhällen och kulturer är högst upp i hierarkierna. Hon gick till och med längre än så. I hennes nya roman sitter männen, spridarna, i ”karantänerna”. De är mytologiserade och skräckinjagande, om de rymmer går larmet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen