Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hovsångare i protest mot regeringen

Kulturvärlden kan inte vänta längre. ”Öppna salongerna” är budskapet när ett 40-tal operasångare, däribland världsstjärnorna Nina Stemme och Malin Byström, sjunger ut mot regering och riksdag. ”Ge oss förtroendet”, vädjar operasångerskan Ida Falk Winland.

Kulturminister Amanda Lind (MP) uppvaktades av några av landets bästa operasångare på torsdagen. Hon fick ta emot en namninsamling med över 10|000 namnunderskrifter.Bild: Claudio Bresciani/TT
Tillsammans med tre andra operasångare har hon tagit initiativet till manifestationen som genomförs utan förhandsannonsering på trottoaren utanför riksdagshuset - allt för att man inte ska dra till sig för mycket folk. Kören i Stockholm sjunger i strömmat sällskap av sångarna i bland annat Umeå och Helsingborg ”Fångarnas kör” av Verdi. Socialminister Lena Hallengren (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) lyssnar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen