Annons

Annons

Maya cantina vill ta upp kampen med hemmatacon

Dygnet Runt

Malmö är en dynamisk matstad. Men tacon tycks ha svårt att hävda sig på restaurangscenen. Varför är det så? Efter att flera taquerior öppnat och bommat igen de senaste åren gör Gonzalo Granados ett försök med Maya Cantina.

Det svenska sättet att äta tacos liknar inte alls det sätt som man äter tacos på i Mexiko, menar Gonzalo Granados. ”I Mexiko har vi inga hårda skal, våra tortillabröd görs oftast på majsmjöl och så har vi en miljon olika fyllningar.”

Bild: Peter Frennesson

Annons

Båsen i röd galon har ersatts av enkla bord i ljust trä. I baren har en mexikansk flagga åkt upp.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy