Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-stjärnan redo för spel: ”Uppehållet kom bra för mig”

Isaac Kiese Thelin gick in i landslagsuppehållet skadad – och en skada gjorde att Anders Christiansen inte var aktuell för spel med Danmark. Men på måndag mot Djurgården lovar båda att vara med.
– Uppehållet kom bra för mig. Jag skadade mig men har tränat igen nu och är redo för måndag, säger Isaac Kiese Thelin.

Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin är båda redo för mötet med Djurgården.Bild: PETTER ARVIDSON
Kiese Thelin gick ut under playoff-matchen till Europa League mot Granada.
– Det var en underkroppsskada – vi får ju inte säga mer, säger MFF-anfallaren lite besvärat och fortsätter:
– Det hände i första halvlek, men sedan blev det bara värre och värre.
Förra veckan sågs han träna på egen hand med MFF:s fysteam, men på onsdagens lättsamma träning – det spelades mest fotbollsvolleyboll – var han med.
Anders Christiansen var borta i tre veckor på grund av en lårskada. Hoppade in mot Granada och startade i segermatchen mot Kalmar.
Han är lite kluven till uppehållet.
– Efter tre veckor var det kanske bra med lite extra träning, men samtidigt ville jag få upp matchtempot – det var både ”godt och skidt”. Men nu känns det bra. Jag har inga bekymmer med kroppen och har fått tillfälle att jobba lite med konditionen.
Vid förra landslagsuppehållet var Anders Christiansen med i truppen – nu fick han själv tacka nej.
– Jag var ju tvungen att vara ärlig när samtalet kom och de frågade hur min status var. När truppen togs ut hade jag bara spelat mot Granada, så jag var tvungen att säga att jag inte spelat på lång tid, säger MFF-kaptenen och fortsätter:
– Jag vet att jag inte är en fast plats i landslaget, men jag jobbar på och hoppas jag finns med i bilden. Det är den tuffaste konkurrensen på många år, men jag kan inte göra något annat än spela bra med Malmö.
Vad gäller Isaac Kiese Thelin är frågan om det bara återstår sju allsvenska matcher och en cupfajt innan hans andra sejour här är över.
Låneavtalet med Anderlecht går ut i december. För några veckor sedan uttryckte han en viss förvåning att han inget hört från MFF om framtiden.
– Men vi har snackat lite nu, säger han. Det är några månader kvar till mitt avtal är slut och vi får ta det då. Sådan är fotbollens värld. Just nu fokuserar jag på att spela, så får vi ta det sista därefter och se hur det ser ut. Det är ingen hemlighet att jag trivs och att det har gått bra, men alla parametrar ska fungera.
Enligt vad Sydsvenskan erfar finns det en osäkerhet från MFF:s sida, inte minst eftersom det skulle bli en mycket dyr affär att köpa loss Isaac Kiese Thelin från Anderlecht och att MFF anser att han presterat lite ojämnt.
Isaac Kiese Thelin har avtal med Anderlecht till 30 juni 2022.
Gå till toppen