Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Joakim Gräns: Nu räcker det, Löfven! Kulturen håller på att förblöda

Varför lyssnar inte regeringen till kulturbranschens kunskap om hur publik kan hanteras säkert? Så mycket kunde ha gjorts annorlunda i senaste beslutet, menar Malmöaktuelle skådespelaren.

Joakim Gräns är skådespelare, född i Malmö och uppvuxen i Helsingborg. Just nu är han aktuell på Malmö Stadsteater i föreställningen ”Sidonie och Nathalie”.Bild: Björn Persson
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Regeringen bibehåller 50-personersregeln för "offentliga tillställningar" och stöter alltså dolken allt djupare i ryggen på hela kulturbranschen. Samtidigt låter man nattklubbarna kring Stureplan och andra mötesplatser hålla öppet för mer eller mindre okontrollerade (läs berusade) människor. Som om inte sprängfyllda gallerior och packad kollektivtrafik ur ett coronaperspektiv redan var ett tillräckligt hån mot hela kultur- och idrottsvärlden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen