Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över 30 000 nya smittade i Frankrike på torsdagen

En kvinna coronatestas i Frankrike. Arkivbild.Bild: Philipp von Ditfurth /AP/TT
Antalet personer som testats positivt för coronaviruset i Frankrike de senaste 24 timmarna nådde ett nytt dystert rekord på torsdagen då 30 000 bekräftade fall registrerades.
Enligt den franska motsvarigheten till folkhälsomyndigheten registrerades 30 621 nya fall under dygnet. Antalet människor som avlidit med covid-19 under samma dygn är 88, vilket betyder att det officiella corona-dödstalet i Frankrike sedan pandemin inleddes nu är 33 125.
Även Italien redovisar oroande siffror på torsdagen. Det senaste dygnet har 8 804 nya bekräftade coronafall registrerats, en kraftig ökning mot onsdagens dygnssiffra som låg på 7 332 i onsdags.
Än mer bekymmersamt är det att antalet covid-dödsfall i Italien på torsdagen nästan fördubblades i förhållande till onsdagen, till 83 från 43.
När pandemin härjade som värst i mars och april registrerades dagliga dödssiffror på över 900.
Gå till toppen