Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regionernas samordning ses över

Socialminister Lena Hallengren (S) vill att Socialstyrelsen utreder hur regionerna ska kunna samarbeta bättre. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Socialstyrelsen ska utreda hur regionernas samarbete ska bli bättre. De ska även utreda om det finns behov av att utveckla en nationell personell förstärkningsresurs.
”Pandemin har synliggjort vikten av flexibilitet, samordning och effektivt nyttjande av tillgängliga resurser inom hälso- och sjukvården. Om en enskild region belastas hårt är det viktigt att tillfällig förstärkning kan komma på plats skyndsamt och smidigt”, skriver socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.
Erfarenheterna under pandemin gör att regeringen även vill se om det går att utveckla en nationell personell förstärkningsresurs, som med kort varsel kan sättas in för akuta insatser för att stödja en region vars sjukvård riskerar att överbelastas.
Gå till toppen