Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

18 års fängelse för mord på hustru

Mannen ströp sin fru till döds i deras sovrum. Efteråt lämnade han familjens tre små barn på förskolan och försökte sedan fly utomlands. I polisförhör har mannen uppgett att han motsatte sig att kvinnan ville skiljas.

Bild: Johan Nilsson/TT
Händelsen inträffade i Furulund den 20 mars i år. Efter att mannen lämnat barnen på förskolan tog han sig till Malmö och hoppade sedan på tåget mot Köpenhamn, men stoppades vid danska gränsen och skickades tillbaka.
Han hittades sittande på järnvägsspåren nära Malmö C, efter att polisen fått larm om ett suicidförsök. Han hade då på sig över 50 000 kronor i kontanter.
Mannen har hela tiden hävdat att han agerat i nödvärn, och att hans fru hotade honom med en sax. Den förklaringen avfärdas av tingsrätten som en efterhandskonstruktion. Man har istället gått på åklagarens linje, och menar att mannen haft för avsikt att mörda sin fru eftersom hon ville skiljas från honom. Dagen innan mordet hade mannen sökt upp sin fru på hennes arbetsplats och varit hotfull. Hon berättade senare för sina kollegor att hon var rädd för att åka hem.
Rätten skriver i sin dom att brottet var särskilt hänsynslöst eftersom våldet var utdraget och eftersom barnen befann sig i rummet intill. Mannen döms därför till 18 års fängelse och utvisning med förbud om att återvända till Sverige.
Barnen är omhändertagna av socialtjänsten.
Gå till toppen