Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

20-åring döms för smyginspelade sexfilmer på exflickvännen

När den 20-årige mannen häktades för våldtäkt fick han sin mobil beslagtagen och genomsökt. Då hittade utredarna tre smygfilmade sexklipp. Våldtäktsutredningen lades ner, men nu har 20-åringen dömts för kränkande fotografering.

Bild: Johan Nilsson/TT
Det var i våras som den 20-årige mannen satt häktad för ett fall av våldtäkt, och ett våldtäktsförsök.
Men bevisen räckte inte för att ställa honom inför rätta, och förundersökningen lades ner.
Men istället öppnades det upp en ny utredning mot 20-åringen gällande de smygfilmade sexklippen.
Polisen identifierade kvinnan på filmerna som 20-åringens exflickvän. När hon fick information om klippen bröt hon ihop.
I förhör uppger kvinnan att hon under deras relation gjort det tydligt för 20-åringen att han inte fick filma när de hade sex.
Fynden från mobilen har nu lett till att Malmö tingsrätt dömt 20-åringen för tre fall av kränkande fotografering. Domstolen tror inte på hans version om att exflickvännen gett honom tillåtelse. Och själva vinkeln på filmerna är inspelade från talar för att de spelats in i hemlighet utan samtycke, enligt domen.
Den 20-årige mannen döms även för ett fall av ringa misshandel av exflickvännen. Han straffas med 140 dagsböter på totalt 7 000 kronor. Han ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till sin före detta.
Gå till toppen