Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bastard Burgers får rätt till namnet i Skåne – planerar flera nya ställen i Malmö

Hamburgerkedjan Bastard Burgers kan använda sitt namn även i Skåne framöver. När Malmökrogen Bastard nu byter namn kan Bronx Burgers bli Bastard Burgers även i Malmö och Helsingborg. Om några veckor öppnar de nytt på Emporia och nästa år kan det bli ytterligare 1–2 ställen i Malmö.

Bastard Burgers startade i Luleå 2016 och förra året köpte det norska riskkapitalbolaget Equip Capital 60 procent av aktierna.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Den norrländska hamburgerkedjan Bastard Burgers växer snabbt över Sverige. I veckan invigde de sin 40:e restaurang, då i Västerås.
Men i Malmö har de haft problem eftersom Malmökrogen Bastard gjort att de inte kunnat använda sitt namn och istället fått heta Bronx Burgers när startade på Kalendegatan i Malmö och på Södergatan i Helsingborg.
Förra veckan kunde dock Sydsvenskan berätta att Bastard nu byter namn och blir Ruths med heldagsöppen restaurang och deli. I samband med det har Bastard Burgers köpt varumärket Bastard och registrerat det hos Patent- och registreringsverket.
På fredagen hölls ett styrelsemöte och nu står det klart att Bronx Burgers försvinner och blir Bastard Burgers vid månadsskiftet.
– Ja, vi kommer att byta namn i Malmö och Helsingborg och utföra re-branding på restaurangerna där den 30–31 oktober. Vi firar det med avskalade spelningar i båda restaurangerna, säger Bastard Burgers vd Simon Wanler till Dygnet Runt.
Den 6 november öppnar sedan Bastard Burgers sin nya restaurang i Malmö. På köpcentret Emporias tredje plan. Men det är inte stopp där. Hamburgerkedjan har som mål att öppna cirka femton nya enheter i Sverige nästa år och huvudstrategin är att förtäta i de tre storstäderna.
– Ja, vi tittar på 1–2 etableringar i Malmö under nästa år och hoppas kunna presentera det mer konkret framöver, säger Simon Wanler.
Gå till toppen