Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bil lastad med vapen för jakt – stals i gryningen

Malmöbon lastade sin terrängbil för jakt med gevär, fodermajs, sopsäckar och hinkar. Sedan gick han in för att hämta kaffet. Där mötte han en okänd man – som sprang iväg mot bilen och stal den.

Det var tidigt på morgonen i mitten av september och den 79-årige Malmöbon hade planerat att jaga. Han lastade bilen med två jaktgevär och körde sedan till sin firma för att hämta kaffe.
Inne på kontoret dök en okänd man upp och frågade om det är okej om han bodde på ovanvåningen. När Malmöbon bad honom gå, sprang mannen ut och fram till bilen där nyckeln satt i låset – och körde i väg.
Malmöbon försökte hålla fast i bildörren, men den okända mannen lyckades skaka av honom. Polisen larmades och strax innan klockan åtta fick en patrull syn på bilen på Amiralsgatan.
Inne i bilen satt 25-årig man som kunde gripas misstänkt för rattfylleri och olaga körning direkt. Däremot återfanns inte de två jaktgevären i bilen.
– Jag stannade direkt och gjorde mig av med vapnen. Jag bar ut ett vapen i taget och ammunitionen, berättar 25-åringen i polisförhör.
25-åringen menar att vapnen dumpades i skogen, eller precis utanför företaget, men polisen har ännu inte lyckats hitta dem.
Därför åtalas 25-åringen nu för grovt vapenbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grovt rattfylleri, olaga körning och narkotikabrott. De senare brotten erkänner han.
Gå till toppen