Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blandat på Wall Street

Energibolagen hade en dålig dag på Wall Street. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan/AP-TT
Utvecklingen var blandad på New York-börsen på handelsveckans sista dag. Investerarna gladdes åt flera positiva nyheter: dels tydligare besked om utvecklingen av vaccin mot coronaviruset, dels statistik som visar att detaljhandelns intäkter ökar.
Men dessförinnan backade kurserna på Wall Street tre dagar i följd, bland annat på grund av avbrutna vaccinförsök och utdragna förhandlingar i Washington om olika statsstöd.
Ett av vinnarna var jättekonglomeratet General Electric. Aktien rusade 6,1 procent. På förlorarsidan fanns oljeserviceföretaget Halliburton, som rasade 6,3 procent. Energibranschen som helhet hade en dålig dag - sektorindex tappade 2,3 procent
Dow Jones industriindex steg 0,4 procent, medan Nasdaqs kompositindex gick ned lika mycket. S&P 500 stängde oförändrat. Räknat över hela den gångna veckan steg Dow Jones 0,1 procent, medan Nasdaq och S&P 500 ökade 0,8 respektive 0,2 procent.
Gå till toppen