Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Malmö

Polischef: Rättskipning inom klaner bakom skjutning i Malmö

Mannen sköts med flera skott. Det var ett straff för ett brott han begått. Men han straffades inte av samhällets vanliga rättssystem – utan bödlarna kom från klanen, vars regler han brutit mot. Det menar polischef Mattias Sigfridsson: ”De har inget intresse att få det här lagfört eller utrett av polisen”.
Läs också Polischef: Rättskipning inom klaner bakom skjutning i tisdags
Sverige

LO-förbund säger nej till las-förslag

LO-styrelsen har enhälligt röstat nej till det förslag om las-avtal som lagts fram. Det innebär att förhandlingarna strandat igen och att risken för regeringskris aktualiseras igen.

Läs också LO-förbund säger nej till las-förslag
Kävlinge

18 års fängelse för mord i Furulund

Mannen ströp sin fru till döds i deras sovrum. Efteråt lämnade han familjens tre små barn på förskolan och försökte sedan fly utomlands. Händelsen inträffade i Furulund den 20 mars i år. Mannen döms nu till 18 års fängelse och utvisning med förbud om att återvända till Sverige.
Läs också 18 års fängelse för mord på hustru
Lund

Student i Lund ville ”strypa snut” – häktades

Studenten mejlbombade under lång tid anställda på Lunds universitet med kränkande meddelanden. Nu har han häktats för hot mot åklagare och övergrepp i rättssak – skrev att han ville ”strypa en snut” och att åklagaren är ”en hora som sextrakasserar honom”.
Läs också Student ville ”strypa snut” – häktades för hot
Sverige

Första svenska återinsjuknandet bekräftat

En 53-årig kvinna har blivit det första svenska bekräftade fallet av återinsjuknande i covid-19. Detta sedan hon testats positivt för det nya coronaviruset både i maj och augusti, skriver Dagens Nyheter.
Läs också Första svenska återinsjuknandet bekräftat
Staffanstorp

Explosion i Staffanstorp var attentat

Det var en sprängladdning som detonerade och antände en parkerad bil i Staffanstorp tidigt i onsdags morse. Det visar polisen preliminära undersökning.
Läs också Polisen: Explosion i Staffanstorp var attentat
Sport

Kvinnlig domare från Malmö blir historisk

Tess Olofsson från Malmö skriver svensk fotbollshistoria. Som första kvinnliga domare dömer hon en herrmatch i Superettan på fredagen. ”Det är många känslor, men mest känner jag stor lycka”, säger hon.
Gå till toppen