Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter storbranden: personalen räddade resterna ur stationen

Fordonen står parkerade lite överallt och kläderna har brunnit inne. Trots att brandstationen gick upp i rök har Hörbys räddningstjänst lyckats hålla beredskapen uppe. HD och Sydsvenskan besökte personalen som vandrade bland resterna av en kär arbetsplats.

Tekoppen var grå från början, nu är den sotsvart. ”Du ser ju det emotionella värdet bara av att få tillbaka en mugg. Och då är det ändå bara ett kontor, de flesta grejerna där är ju inte mina”, säger Jenny Blom. Till vänster: kollegorna Gert Ehlke och Leif Svensson.Bild: Jonas Nyrén
Jenny Bloms kära tekopp låg omkullvält på skrivbordet inne i det utbrända kontoret. Hennes kollega Magnus Andersson har gått in och hämtat den. Han räcker över den och tycker att den ska hon ha som minne, i bokhyllan på nästa brandstation.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen