Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Europeiska länder fördömer bosättningsbeslut

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu utanför bosättningen Har Homa i östra Jerusalem. ArkivbildBild: Debbie Hill/Pool Photo via AP/TT
Europeiska länder fördömde på fredagen Israels beslut att bygga fler illegala bostäder på den ockuperade Västbanken.
”Utökandet av bosättningar strider mot folkrätten och äventyrar förutsättningarna för en tvåstatslösning som ett fredligt slut på konflikten mellan Israel och Palestina”, lyder det gemensamma uttalandet som skrivits på av utrikesministrarna i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien.
Uttalandet kommer en dag efter att Israel tillkännagav att de godkänt bygget av nästan 5 000 nya bostäder på den ockuperade Västbanken.
Utrikesministrarna fortsätter uttalandet med att säga att byggandet av fler illegala bosättningar skulle vara ”kontraproduktivt med tanke på den positiva utvecklingen med normaliseringsavtal som nåtts mellan Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain”.
Gå till toppen